Homemade fruitijsjes



Om de lekkerste pure fruitijsjes te maken, heb je vaak de meeste ingrediënten al in huis.

Wat heb je nodig?
  • Fruit naar keuze (bijv. kiwi, aardbei, mango of blauwe bessen)
  • Evt. wat verse munt of yoghurt voor een extra frisse smaak
  • Water
  • Snijplank en mes
  • Blender, staafmixer of keukenmachine
  • IJsvormpjes (te koop bij bijv. de Blokker of de Xenos)


Hoe maak je het?
Voor het maken van de ijsjes kun je vers fruit gebruiken of fruit uit de vriezer (bijv. gesneden mangostukjes of blauwe bessen).
Doe het fruit in de blender en mix het goed door elkaar. Verdun het gepureerde fruit (eventueel) met wat water.
Je kunt ook verschillende lagen maken, bijv. eerst een beetje gepureerde aardbei daarna een laagje yoghurt en daarna een beetje mangopuree. Dit is niet alleen erg lekker, je krijgt ook een leuk kleureffect.
Giet de mix in de ijsvormpjes. Haal ze na een uur of vier á vijf uit de vriezer, houd ze onder warm water om het ijs uit de vormpjes te krijgen en je kunt genieten van jouw homemade fruitijsjes!

Tip: Als de vormpjes geen deksel hebben kun je ze evt. een uur in de vriezer zetten en daarna de stokjes erin steken, zodat ze rechtop blijven staan.